Oprez zbog vlažnih kolovoza i snega

Izvor: Mondo, 23.Jan.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog vlažnih kolovoza i snega

Temperature su pri samom kolovozu uvek niže za oko 2 stepena

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Niske temperature u celoj zemlji čine da se svaka vlažna deonica puta pretvara u led ili jaku poledicu.

Prohodnost puteva je dobra, a uglavnom suvi kolovozi očekuju vozače u Vojvodini i na širem području Beograda.

U planinskim predelima zapadne, centralne, istočne i jugoistočne Srbije kolovozi su pod snegom, a na pojedinim deonicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ima formiranog i leda što dodatno povećava klizavost puta.

Upotreba lanaca na točkovima

Sa snegom i usporenom vožnjom uz obaveznu upotrebu lanaca treba računati na prilazima Tari, Goču, Kopaoniku, Divčibarama, Staroj Planini i Vlasini, a slično je i na ostalim putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara Pirota Dimitrovgrada, Negotina, Zaječara i Majdanpeka.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama i graničnim prelazima.

Radovi na putevima

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u Veliko Gradište.

Na deonici puta od mosta Jergička do kružne raskrsnice kod Žablja se izvode radovi na pojačanom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila.



Izvor: YouTube/Auto-moto savez Srbije AMSS

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.