Oprez zbog oblačnog i kišnog vremena

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog oblačnog i kišnog vremena

Oblačno i kišno vreme i ovog jutra uslovljava nepovoljne uslove za vožnju.
Takve vremenske prilike vožnju čine napornijom i zahtevnijom, a vrlo često su i uzrok povećanog broja saobraćajnih udesa, posebno ukoliko brzina i kretanje nisu prilagođeni uslovima na putu, navode iz Auto-moto saveza Srbije.
Zato se savetuje vozačima da voze na većem odstojanju, uz smanjenu brzinu, kako bi imali vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da reaguju i izbegnu opasnost na putu, a po potrebi i da bezbedno zaustave svoje vozilo ukoliko nađu na kišu ili jače pljuskove.
Posebnu pažnju potrebno je obratiti i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, zbog učestale pojave odrona, kao i na deonicama na kojima je usled radova izmenjen režim odvijanja saobraćaja.
Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.
Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Batrovcima čekaju osam sati, na Horogšu šest, na Kelebiji pet sati, na prelazu u Bačkoj Palanci četiri sata, a na Sremskoj Rači oko sat vremena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.