Oprez zbog magle i vlažnih kolovoza

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog magle i vlažnih kolovoza

Sumaglice ima u većem delu Srbije, a magle ima na području Zlatibora i Crnog Vrha gde je vidljivost smanjena na stotinak metara, saopštio je AMSS.
Auto-moto savez Srbije saopštio je da sumaglica za sada ne utiče na bezbedno obavljanje saobraćaja.
Vozači se upozoravaju na vlažne kolovoze i jutarnji mraz zbog kojeg može doći do stvaranja poledice što predstavlja opasnost od gubljenja kontrole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena.
Potrebno je da se drži veće odstojanje u odnosu na druge učesnike u saobraćaju, prilagodi brzina uslovima puta, jer je zbog poledice zaustavni put vozila duži, što može biti uzrok izletanja sa kolovoza ili izazivanja sudara.
Posebnu pažnju od vozača zahtevaju i deonice na kojima je usled radova izmenjen režim saobraćaja.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.