Oprez za hronične bolesnike zbog vrućine

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez za hronične bolesnike zbog vrućine

Zbog vrućine koja se danas očekuje hronični bolesnici ne bi trebalo da se izlažu većim fizičkim naporima izmedju 10 i 18 časova, a neophodno je i da redovno uzimaju svoju terapiju, poručila je portparol beogradske službe Hitne pomoći Nada Macura.

Macura podseća da odlazak na pijacu i ostale obavez hronični bolesnici i starije osobe treba da obave u ranijim jutarnjim satima, a neophodno je i da se tokom dana češće kontroliše krvni pritisak.

"Svima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << savetujem uzimanje dosta tečnosti, svežeg voća i povrća i prirodnih sokova. Onima koji odlaze na kupališta preporuka je da se zaštite od sunca i da u vodu ne ulaze praznih, ali ni punuh stomaka", kazala je Macura.

Ona je navela da se tokom protekle noći službi beogradske Hitnepomoći najviše pacijenata javljalo zbog povišenog krvnog pritiska ili stomačnih tegoba.

Prema njenim rečima, tokom prošle noći bilo je 76 intervencija, a od tog broja 13 na javnom mestu. U Beogradu nije bilo saobraćajnih nesreća koje su zahtevalu intervenciju lekara Hitne pomoći.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Oprez za hronične bolesnike zbog vrućine

Izvor: Blic, 13.Avg.2010

Zbog vrućine koja se očekuje danas, hronični bolesnici ne bi trebalo da se izlažu većim fizičkim naporima između 10 i 18 časova, a neophodno je i da redovno uzimaju svoju terapiju, poručila je portparolka beogradske službe Hitne pomoći dr Nada Macura...Ona podseća da odlazak na pijacu i ostale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.