Oprema za skijanje 700 maraka

Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za skijanje 700 maraka



Ljubitelji zimskih sportova u banjalučkim buticima sportske opreme mogu da pronađu sve što im je neophodno za uživanje na snegu. U ponudi se nalaze brendirane skije, pancerice, vezovi, daske za skijanje i bordanje... a cena, najčešće, zavisi od vrste proizvođača.

Daska za bordanje košta od 160 do 200 KM, a najjeftiniji vezovi 85 KM. Čizme-buce, koje su neizostavna oprema za svakog bordera, mogu da se kupe za 115 maraka, a naočare sa duplim zaštitnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << staklima Banjalučani mogu da kupe za 57 KM.

Skijaški kompleti koje čine skije, vezovi, štapovi i pancerice mogu da se kupe za 400 maraka, a jakna i hlače za oko 300 KM. Prodavci kažu da su kolekcije od ranijih sezona trenutno na sniženju, pa oni koji se spremaju za zimski odmor na nekoj od planina već uveliko pazare.

Ukoliko neko ima sve što je od odeće potrebno za boravak na planini, a želi da obnovi skije, u većini trgovina kompleti koštaju oko 200 KM, pancerice 129 maraka, a štapovi za skijanje 30 KM.

Podsetimo, obavezna skijaška oprema podrazumeva cipele, skije, rukavice, naočare, kacige i štapove, a cene opreme za rekreativce su znatno jeftinije u odnosu na profesionalnu.

Međutim, oni kojima finansije ne dozvoljavaju odlazak na zimovanje, ostaje mogućnost da bar na dan otputuju na Vlašić ili Kupres, a u svim ski-centrima postoji mogućnost dnevnog iznajmljivanja opreme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.