Opredelilo se 19 poslanika Skupštine Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opredelilo se 19 poslanika Skupštine Vojvodine

NOVI SAD -

Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović izjavio je danas da se 19 poslanika pokrajinskog parlamenta opredelilo za jednu od funkcija koju obavlja.

Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije i stava Ustavnog suda Srbije o nespojivosti funkcija.

Pomenuti poslanici pripadaju poslaničkoj grupi "Za evropsku Vojvodinu", s Demokratskom strankom na čelu, a kopije njihovih ostavki su upućene Agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nadležnim organima.

Petrović, koji je ujedno i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, međutim, nije precizirao ko se za koju funkciju opredelio, odnosno ko je zadržao poslanički mandat, a ko želi da ostane u lokalnim organima vlasti i javno-komunalnim preduzećima.

Uzimajući u obzir i ranije ostavke, ukupno 24 poslanika je zadržalo samo jednu funkciju.

Uprkos tome, po rečima Petrovića, poslanička grupa "Za evropsku Vojvodinu" će zadržati apsolutnu većinu u Skupštini Vojvodine, a vladajuća koalicija i dalje će imati dvotrećinsku većinu.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, s tim da se polovina bira direktno na većinskim izborima, a druga polovina po proporcionalnom sistemu preko partijskih lista. Ukoliko se iz bilo kojih razloga uprazni mesto poslanika izabranog po većinskom sistemu trebalo bi organizovati dopunske izbore, sem ukoliko do redovnih ima manje od šest meseci.

Datum narednih redovnih izbora se još uvek ne zna, ali prema najavama čelnika u pokrajinskoj administraciji dopusnkih izbora u Vojvodini neće biti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.