Opozicija pravila haos u Skupštini

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 12:32

Opozicija pravila haos u Skupštini

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o predlogu za glasanje o nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Na početku sednice deo opozicije je udarao u klupe, držao transparente i vikao "napolje, napolje", kao i "ostavka, ostavka", a zbog buke poslanici koji su se javljali za reč to nisu mogli da učine.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić pozvao ih je da omoguće drugim poslanicima da govore, ali je taj deo opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavio sa uzvikivanjem, u jednom trenutku su ustali sa mesta i okupili se oko poslanika SPS Vladimira Đukića koji je počeo da govori.

To što sada radite je fizičko nasilje, poručio je Orlić i pozvao poslanike dela opozicije da se vrate na svoja mesta i da ne prilaze klupama koje nisu njihove i da fizički ne ugrožavaju druge poslanike.

Orlić je pozvao šefove poslaničkih grupa na konsultacije i prekinuo sednicu.

Nakon konsultacija Skupština je nastavila rad, a sednici više ne prisustvuje ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanici nastavili raspravu o Gašiću

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Jul.2023

BEOGRAD – U Skupštini Srbije  danas je nastavljena rasprava o predlogu dela opozicije za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, a poslanici vladajuće većine rekli su da od opozicije nisu čili nijedan konkretan agrument zbog čega ministar treba da bude smenjen...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.