Izvor: B92, 18.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Precizirati hitno akcije

Ekspertski tim udruzene opozicije odrzao je sastanak u sedistu Socijaldemokratije na kome je razgovarano o iznalazenju kriterijuma za zajednicke liste na izborima. Prema saopstenju Socijaldemokratije, definisana su pitanja za koje ce odgovor biti zatrazen od okruglog stola lidera udruzene demokratske opozicije.

Predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic izjavio je da je zadatak ujedinjene opozicije da hitno precizira svoje naredne akcije. Covic je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da ce predstojeci period biti pun zamki i izazova za opoziciju, ukazujuci da je jedini nacin da se na to odgovori - maksimalno postovanje svih zajednickih dogovora, bez ikakvog individualnog avanturizma. Govoreci o zadacima opozicije, Covic je dodao da posle mitinga ne sme da se stane sa aktivnostima. "Treba da motivisemo ogroman broj grajdana dobro osmisljenim akcijama", rekao je Covic i najavio da bi jedna od sledecih akcija opozicije mogla da se odnosi na izrazavanje gradjanske neposlusnosti. On je izrazio ocekivanje da ce se do kraja ove nedelje dogovoriti novi sastanak predstavnika opozicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.