Opozicija: Nije baš trenutak za Putina

Izvor: Mondo, 03.Okt.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Nije baš trenutak za Putina

Poslanici Demokratske stranke i Nove stranke u Skupštini Srbije, ocenili su danas da nije sporno da li Srbija treba da ugosti "velikog i značajnog lidera" kakav je ruski predsednik, ali su postavili pitanje trenutka kada to treba učiniti

Foto: Beta/Nenad Stojanović

Predsednik Nove stranke Zoran Živković novinarima u Skupštini Srbije rekao je da se trenutno "vodi rat između Rusije i Ukrajine", pa zbog toga i nije najpovoljniji momenat za Putinovu posetu Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Srbija se ovim stavlja na jednu stranu koja i ne radi baš sve po međunarodnom pravu", rekao je Živković.

On je upitao i zbog čega je baš 16. oktobar određen za dan posete Putinu, kada je Beograd u Drugom svetskom ratu oslobođen 20. oktobra 1944.

Živković je ocenio da je taj datum određen prema tome kada je Putin slobodan.

Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović istakao je da je najbitnije da Srbija izvuče ekonomsku korist iz Putinove posete.

"Najbitniji su ekonomski rezultati, kao i dogovori o realizaciji nekih već postignutih sporazuma", ocenio je Stefanović.

Stefanović je kao problem istakao i to što, kako je ocenio, nesposobna vlast ne ume da organizuje proslavu dana oslobođenja Beograda na sam datum kada se to dogodilo, već kada to njoj odgovora.

Borislav Stefanović pozvao je danas i građane da učestvuju u protestima zbog ukidanja emisije "Utisak nedelje" na B92 i "Sarapin problem" na televiziji Studio B i ocenio da je reč o pokušaju cenzure i uticaja na uređivačku politiku.

"Najoštrije osuđujemo ukidanje emisije 'Utisak nedelje' i to, kako stoje stvari, direktnom voljom predsednika Vlade Srbije (Aleksandra Vučića)", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je zatražio da se "Utisak nedelje" i "Sarapin problem" vrate na program, jer su, kako je ocenio, bitne za objektivno informisanje i jer su građanima nudile informacije koje nisu bile "direktno servirane iz vlade".

Stefanović je pozvao građane da se pridruže protestu Nezavisnog udruženja novinara Srbije koji je zakazan za ponedeljak, 6. oktobar, u 21 sat ispred televizije Studio B.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.