Opet haos u Nemačko: Balegom na političare VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 15:29

Opet haos u Nemačko: Balegom na političare VIDEO

Nemačka policija upotrebila biber sprej protiv poljoprivrednika, koji su blokirali puteve u opštini Biberbahu u saveznoj nemačkoj državi Banden-Virtemberg.

Više desetina traktora bilo je parkirano na prilaznim putevima zgradi gradske opštine u Biberbahu, ispred koje je bačena velika količina balege.

Portparol policije rekao je da je nekoliko policajaca povređeno i da je oštećen jedan policijski automobil, kao i da je policija koristila pendreke tokom protesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi ZDF.

Kako dodaje Welt, demonstranti su blokirali ulicu kamenjem za popločavanje i vrećama sa peskom.

Do inicidenta je došlo kada je policija upotrebila biber sprej kako bi raščistila put za prolazak dva vozila. Na jednom vozilu je razbijen prozor.

Demonstranti su prethodno blokirali ulicu kamenjem za popločavanje i vrećama sa peskom.

Protesti su doveli do toga da stranka Zelenih otkaže politički događaj kojim se obeležava praznik Pepeljava sreda u Biberbahu, kojim počinje Veliki post.

Kao razlog predsednik okruga Biberbaha Majkl Gros naveo je "agresivno rasploženje" na demonstracijama.

Kako dodaje ZDF, skup je, između ostalog, otkazan zbog zabrinutosti da bi demonstranti mogli da upadnu u salu.

Na demonstracijama, tokom kojih su odzvanjali zvuci truba i čula se muzika, uglavnom su se okupili poljoprivredici, ali je bilo i nekih predstavnika transportnih kompanija.

Udruženje poljoprivrednika u Baden-Virtembergu saopštilo je da nije pozvalo niti podržalo proteste.

Nemački poljoprivrednici u januaru su započeli blokade puteva u znak protivljenja vladinom planu da ukine poreske olakšice za nabavku dizela koji se koristi u poljoprivredi.

U Nacrtu zakona o finansiranju budžeta nalazi se, između ostalog i sporno smanjenje subvencija za dizel za poljoprivrednike, koje postoji već 70 godina, ali i veće takse za vazdušni saobraćaj i strože sankcije u oblasti socijalne pomoći za nezaposlene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAOS U NEMAČKOJ NE PRESTAJE! Poljoprivrednici sve radikalniji: BALEGOM NA POLITIČARE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024

Nema kraja protestima nemačkih farmera...Nemačka policija upotrebila biber sprej protiv poljoprivrednika, koji su blokirali puteve u opštini Biberbahu u saveznoj nemačkoj državi Banden-Virtemberg...Više desetina traktora bilo je parkirano na prilaznim putevima zgradi gradske opštine u Biberbahu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.