Operacije u četiri sale KBC Bežanijska kosa

Izvor: Blic, 08.Feb.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacije u četiri sale KBC "Bežanijska kosa"

Operacione sale u KBC “Bežanijska kosa“ danas konačno počinju sa radom. Prema rečima direktora dr Vladimira Kovčina, četiri sale počinju sa dežurstvom, dok će peta u kojoj je početkom nedelje otkriveno prisustvo bakterije stafilokoke, najverovatnije biti otvorena tek u ponedeljak.

Otvaranje sala pomereno je zbog prisustva bakterije stafilokoke, koju je sanitarna inspekcija pronašla u sali broj pet, pa je naknadno ponovo vršena dezinfekcija svih sala.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Danas smo napismeno dobili odobrenje Gradskog zavoda za javno zdravlje da možemo da počnemo sa operacijama u četiri sale, dok će peta verovatno biti otovrena u ponedeljak - kaže za “Blic” dr Kovčin.

On napominje da im je za rad neophodan novi rendgen aparat.

- Stari rendgen smo jedva nekako uspeli da popravimo, ali pitanje je dana kad će opet prestati sa radom. Koristimo ga još od 1996. i do sada je umesto propisanih 300.000 ekspozicija napravio čak 650.000 - kaže dr Kovčin.

Sve hirurške intervencije u ovoj ustanovi obustavljene su 26. novembra prošle godine, a bilo je planirano da radovi budu gotovi u roku od 45 dana, ali zbog nepredviđenih adaptacija rok je pomeren.

U salama su promenjeni spušteni plafoni, postavljen je novi elektrostatski pod, električne, ali i olovne instalacije u onim prostorijama u kojima se obavljaju intervencije pod kontrolom rendgena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Četiri operacione sale u KBC "Bežanijska kosa" spremne za rad

Izvor: Studio B, 08.Feb.2013

Posle dva i po meseca operacione sale u Kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa počinju da rade u ponedeljak. Četiri od pet obnovljenih sala dobilo je dozvolu za rad i potvrdu da je bakteriološki ispravno...Medjutim, KBC-u Bežanijaka kosa, u kojem se godišnje obavi više od šest hiljada operacija,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.