Opasna droga zvana sladoled preplavila evropsku zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 10:38

Opasna droga zvana "sladoled" preplavila evropsku zemlju

Po upotrebi odmah posle kanabisa.

Mladi u Holandiji sve više koriste drogu 3-MMC u noćnim izlascima, a upotreba ove supstance utrostručila se u periodu između 2020. i 2023. godine, dok je zabeležen porast u korišćenju kokaina i ekstazija, preneo je Institut za zavisnost Trimbos.

Istraživači su sproveli anketu među više od 7.000 ljudi starosnog doba između 16 i 35 godina o korišćenju droge, preneo je NL tajms.

Jedna od tri osobe priznala je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzima 3-MMC, a u 2020. godini, taj procenat je iznosio svega devet odsto.

U Trimbosu su iznenađeni ovim podatkom "mahom jer je supstanca zabranjena u oktobru 2021. godine".

Jedan od 20 korisnika koristi tu drogu nedeljno, i po upotrebi odmah je iza kanabisa.

3-MMC je poznat i pod nazivom "sladoled", a radi se o sintetičkoj drogi koji je ustvari 3-Metilmetkatinon, strukturno blisko srodan sa zabranjenom drogom mefedronom (4-MMC), i nelegalan je u većini zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.