Ono što se dešava u Venecueli je prevara i maskarada

Izvor: B92, 07.Dec.2020, 00:04

"Ono što se dešava u Venecueli je prevara i maskarada"

Šef američke diplomatije Majkl Pompeo ocenio je danas kao maskaradu parlamentarne izbore koji se održavaju u Venecueli, prenela je agencija Frans pres.

Opozicija u Venecueli bojktuje izbore.

"Ono što se danas dešava u Venecueli je prevara i maskarada", napisao je Pompeo na Tviteru.

Građani Venecuele danas glasaju na parlamentarnim izborima koji će socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru gotovo izvesno omogućiti kontrolu nad Kongresom, jedinom preostalom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezavisnom institucijom u državi.

Maduro, kojem su i dalje lojalni vojska, sudovi, tužilaštva i druge institucije, želi da ispuni parlament članovima svoje Ujedinjene socijalističke partije Venecuele, prenela je agencija AP.

Izbore bojkotuje opoziciona koalicija predvođena dosadašnjim predsednikom parlamenta Huanom Gvaidom, koji se u januaru 2019. proglasio za privremenog šefa države i tada dobio podršku SAD i brojnih evropskih država.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.