Oni su pronašli lep način da udome sve napuštene pse

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su pronašli lep način da udome sve napuštene pse

Tužna činjenica je da su skloništa za napuštene životinje prinuđena da ih uspavljuju, jer nemaju dovoljno mesta za sve životinje.

Procenjuje se da je oko 2,7 miliona životinja svake godine podvrgnuto eutanaziji (1,2 miliona pasa i 1,4 miliona mačaka), kako se navodi u izveštaju Američkog društva za prevenciju od okrutnosti nad životinjama.

Sklonište za životinje “Humane Society of the Pikes Peak Region” u Koloradu, upravo je proslavilo fantastičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vest – svi njihovi kavezi su ostali prazni.

Oni su izjavili da su dali na usvajanje sve pse koji su bili na raspolaganju, i to za samo dva dana.

“Šta se desi kada i poslednji pas iz skloništa bude usvojen? Svo osoblje i zaposleni skaču od sreće i ulaze u kaveze kako bi proslavili! Dali smo na usvajanje 25 mačaka i 23 psa tokom naše promocije ‘Kući za praznike’”, kako piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici skloništa.

Ovo sklonište pokrenulo je promociju besplatnog usvajanja životinja, u periodu između 18. i 31. decembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.