Izvor: RTS, 31.Jan.2022, 17:32

Omladinska pozorišna scena u Loznici

U okviru Kulturno-umetničkog društva "Karadžić" u Loznici, od pre dve godine ponovo radi omladinska pozorišna scena, sa više od 50 mladih. U toku su pripreme za tri predstave čije su premijere zakazane za proleće.
Na velikoj sceni Vukovog doma kulture stasala su brojna glumačka imena. Njihovim stopama krenula je i nova generacija omladinske scene amaterskog pozorišta. U tri klase okupljeni su mladi ljudi od šest do sedamnaest godina.
  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
„Atmosfera je divna, vlada prijateljstvo i uz sve to ima i dosta rada, radimo predstave, vežbamo", kaže Anastasija Begić iz Loznice.
„Ja glumim ovde već jedno pet meseci, odlučio sam da budem glumac zato što to nekako, to mi se najviše sviđa", odlučan je Aleksa Jevtić iz Loznice.
Amaterski glumci u protekle dve godine imali su desetak nastupa, a za njihove predstave tražila se karta više. Novi članovi uvek su, kažu, dobrodošli.
„Mislim da jako dobar uvek imamo odziv na predstave koje organizuje dečija scena", navodi Jelena Krstić, asistent u KUD „Karadžić". Dodaje: "Imali smo, ja mislim, dve ili tri predstave do sada, to su Džinomanija, Klovnovi, sada trenutno pripremamo Anu Frank i Malog princa i takođe mlađa grupa, koju ja vodim, radićemo jednu Šašavu bajku tako se zove predstava."
„Mladi smo, lepi i veseli, imamo osam trimestara, to obuhvata rad omladinske scene. Na kraju svakog trimestra pripremimo neku predstavu tako da imamo repertoar, stalno se nešto dešava, deca su zainteresovana, roditelji su veoma zadovoljni, uči se, radi se i družimo se lepo. Pozorište je nešto što je veoma nedostajalo ovom gradu, ne neguje se dovoljno koliko je interesovanje i onda kad ima šta da se ponudi, odziv je jako lep", objašnjava Katarina Cvetuljski, asistent u KUD „Karadžić". 
Najmlađi amaterski glumci Kulturno umetničkog društva Karadžić premijeru „Šašave bajke" izvešće za Đački Vukov sabor u maju.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.