Omerović osudio proglas o hrvatskom narodu

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović osudio proglas o hrvatskom narodu

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić osudili su proglas u kome se, kako kažu, iznose neprimereni stavovi o hrvatskom narodu i Hrvatskoj.
Hrvatski ambasador je upoznao predsednika Odbora sa proglasom pod nazivom  "Proglas narodu Srbije - upozorenje na opaka vremana koja dolaze!" koji je 13. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove godine objavio Nikola Aleksić, saopštio je Odbor.Kako je navedeno u saopštenju, Aleksić za sebe navodi da se nalazi na čelu organizacije koja ima za cilj opstanak prirode i čovečanstva.
Podnosilac proglasa iznosi neprimerene stavove o hrvatskom narodu i Hrvatskoj, suprotno zakonima Srbije, ocenili su Omerović i Markotić, na čiji zahtev je i održan sastanak.
Imajući u vidu delokrug rada Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova po pitanju ostvarivanja prava nacionalnih manjina i međunacionalnih odnosa u Srbiji, Omerović je rekao ambasadoru da će u okviru svojih nadležnosti obavestiti nadležne organe o tom proglasu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.