Ombudsman: Omogućiti priključenje na infrastrukturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2021, 21:29

Ombudsman: Omogućiti priključenje na infrastrukturu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložiće izmene Zakona o ozakonjenju objekata koje će omogućiti vlasnicima nelegalnih objekata privremeno priključenje na infrastrukturu, objavljeno je na sajtu Zaštitnika građana.

To bi, kako se precizira, bilo omogućeno vlasnicima nelegalnih objekata, za koje se vodi postupak ozakonjenja, do pravnosnažnog okončanja postupka ozakonjenja.

Kako se navodi, Zaštitnik građana je stava da bi se cilj predložene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izmene odredbi Zakona o ozakonjenju postigao brisanjem stava 2. člana 41. Zakona o ozakonjenju objekata.

Tim rešenjima je propisan privredni prestup za javno preduzeće, javno komunalno preduzeće, privredno društvo ili drugo pravno lice, koje objekat u postupku ozakonjenja priključi na mrežu, odnosno infrastrukturu.

Predložena izmena Zakona uticaće na zaštitu prava građana na adekvatan životni standard i uspostavljanje jednakog i ravnopravnog položaja građana koji se nalaze u istoj pravnoj situaciji, navodi se na sajtu ombudsmana.

Prilikom procene za upućivanje inicijative za izmenu zakona, Zaštitnik građana je posebno imao u vidu i okolnost da se radi o većoj grupi građana.

Među njima su, kako se navodi u inicijativi za izmenu zakona, i naročito osetljive grupe, koje u skladu sa Ustavom i zakonom uživaju posebnu zaštitu, kao što su stariji i osobe sa invaliditetom, deca i trudnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.