Oluja potopila iranski turistički brod, 17 mrtvih

Izvor: Studio B, 22.Jan.2012, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja potopila iranski turistički brod, 17 mrtvih

Sedamnaest ljudi je poginulo u blizini južne obale Irana kada je oluja potopila brod kojim su plovili, javila je iranska novinska agencija IRNA.

Brod je, kako se navodi, potponuo sinoć dok je plovio od ostrva Ormuz u istoimenom moreuzu do lučkog grada Bandar Abas na južnoj obali Irani. Spasioci su spasli petoro putnika.

Parče mora između ostrva i kopna široko je 18 kilometara, a brod je isplovio uprkos zabrani isplovljavanja za lake brodove koja je izdata zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << olujnog vetra koji dostiž brzinu od 80 kilometara na sat.

Očevidac nesreće rekao je Asošijeted presu (AP) da su većina poginulih stariji ljudi, turisti koji su prethodno obilazili ostrvo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.