Oliveru sam pomagao, varao albanske zakone

Izvor: Mondo, 14.Jan.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oliveru sam pomagao, varao albanske zakone"

Predsednik Srbije večeras je govorio o ubistvu Olivera Ivanovića, optužbama na njegov račun, istrazi...

Foto: MONDO/Goran Sivački

"Olivera Ivanovića poznajem dugo, još pre 2.000. Uvek je obavljao važne funkcije, između ostalog bio i čuvar mostova severno od Ibra. Nije uvek bio najomiljeniji, a najstrašnije mi je kada oni koji su o njemu govorili najgore, sada govore suprotno.Rada Trajković i Marko Jakšić na najžešći način su napadali Ivanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Nebojšu Čovića", izjavio je Vučić gostujući večeras na televiziji PInk.

 Predsednik Srbije je izjavio da je bivši predsednik zajednice srpskih opština Marko Jakšić optužio Olivera Ivanovića za rušenje jedinstva kosovskih Srba.

"Danas nam pojašnjava da je Oliver bio svesrpski lider kojeg su ubili iz Beograda. Mi nemamo nikakve ingerencije, posebno od 2008. godine kada je formirano nezavisno Kosovo. Mi nismo mogli da izvedemo uviđaj, tražili smo čaure, da li je ubijen iz hekler hofa ili hrvatske puške kako smo mi mislili. Nisu nam to dozbolili, nisu nam ni video snimke dostavili. Ja sam lično pitao šefa jedne službe da nam daju satelistske snimke, on mi je rekao da je bila velika magla", objasnio je Vučić i dodao:

"Nas kreću da optužuju od prvog trenutka Srbi koje kontrolišu Albanci, ili oni koji su iseljeni u Srbiju i sada žive u velelepnim stanovima. Onda je krenuo žestok pritisak spolja kako bi se sve to prebacilo na Srbiju. Onda su to krenuli da koriste oni koji to nikako nisu smeli."

 On je naglasio da se sa Oliverom video pet, šest puta posle izlaska iz zatvora.

"Poslao sam svog sina da ga sačeka po izlasku. Pitaju se što Milena nije došla na godišnjicu. Šta treba , da dođe sa Đilasom koji Olivera nikada nije ni video? Što niste osudili ubice Ćuruvije, 12 godina ste bili na vlasti?", rezignirano je rekao predsednik.

Vučić je naglasio da se ubistvo dogodilo na dan raspisivanja beogradskih izbora.

"Zar mislite da je bilo kome iz vlasti odgovaralo da se nešto tako desi. Oliver Ivanović izašao je na izbore, izgubio ubedljivo. Sve vreme je govoreno ispod žita - Vučić je ubio Olivera. Sram vas bilo, bednioci. Pomagao sam mu višše nego svi vi zajedno. Varao sam i albanske zakone da bi ta pomoć stigla. I onda će da teraju i maltretiraju njegovu ženu i govore da je đavo."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.