Oliveru Frljiću pripala Mihizova nagrada

Izvor: Blic, 05.Okt.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliveru Frljiću pripala Mihizova nagrada

Reditelju i dramskom piscu Oliveru Frljiću pripala je ovogodišnja nagrada za dramsko stvaralaštvo “Borislav Mihajlović Mihiz”, odlučio je žiri za dodelu te nagrade.

Frljić je nagradu dobio za ostvarenja “Proklet bio izdajica svoje domovine”, “Kukavičluk”, “Zoran Đinđić” i “Mrzim istinu”, obrazložio je žiri.

“Oliver Frljić je u proteklih nekoliko sezona izrastao u najprovokativnijeg pozorišnog stvaraoca na prostorima bivše Jugoslavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvenstveno zato što u nizu svojih projekata, na samosvojan dramaturški način uspostavlja višeznačne i eksplozivne relacije između paradoksalnog bića pozorišne iluzije i još paradoksalnije prirode aktuelne stvarnosti”, navodi se u obrazloženju.

Nagradu od 2005. godine, dodeljuju Fond “Borislav Mihajlović Mihiz” i Srpska čitaonica Irig, a pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine.

U žiriju su bili pozorišna kritičarka Darinka Nikolić, reditelj Kokan Mladenović i teatrolog Svetislav Jovanov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.