Oland traži informacije o prisluškivanju Fabijusa

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland traži informacije o prisluškivanju Fabijusa

Francuski predsednik zatražio da Francuskoj budu dostavljene sve informacije u vezi s navodoma da su nemačke službe prisluškivale razgovore Lorana Fabijusa.

"Tražimo da sve informacije budu dostavljene", rekao je Fransoa Oland novinarima u Valeti na Malti, gde učestvuje na samitu evropskih i afričkih zemalja.

On je dodao da takvih stvari "ne može biti između prijatelja, kao i da je uveren da će nemačka kancelarka Angela Merkel učiniti sve kako bi se rasvetlile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okolnosti pod kojima je francuski ministar bio prisluškivan".

Zbog navoda da su ga nemačke službe prisluškivale, reagovao je i Loran Fabijus, koji je rekao da je od nemačkog ambasadora u Francuskoj tražio da se o tom pitanju raspita, kao i da je "veoma neprijatno" biti prisluškivan.

Informaciju da su Fabijusa prisluškivale nemačke službe objavilil su nemački mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oland traži informacije o prisluškivanju Lorana Fabijusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland danas je zatražio da Francuskoj budu dostavljene sve informacije u vezi s navodoma da su nemačke službe prisluškivale razgovore ministra spoljnih poslova Lorana Fabijusa..."Tražimo da sve informacije budu dostavljene", rekao je francuski predsednik novinarima u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.