Okupljanje i šetnja za Karadžića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupljanje i šetnja za Karadžića

BEOGRAD - Stotinak građana i danas je na Trgu Republike u Beogradu protestovalo zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića i njegovog izručenja Haškom tribunalu.

Okupljenima su se obratili Božidar Delić (SRS) i Aleksandra Janković (NS) koji su kritikovali, kako su ocenili, "nenarodni režim i vođenje antisrpske politike".

Na skupu je data podrška Rusiji povodom sukoba nastalih u Južnoj Osetiji, a organizovano je i potpisivanje peticije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv izručenja studenta Miladina Kovačevića Sjedinjenim američkim državama, kao i peticije za smenu ministra policije Ivice Dačića.

Olupljeni građani zatim su krenuli u protestnu šetnju do sedišta "Večernjih novosti" i "Politike" nezadovoljni, kako su naveli, što ti dnevni listovi ne obaveštavaju jasvnost o njihovim svakodnevnim protestima.

U dopisu koji su predali u zgradama "Novosti" i "Politike" ukazano je da te novine "nisu ni 19. dan protesta prenele ni slovo o tome".

Skupu koji je prošao bez incidenata prisustvovali su i Karadžićevi brat i sinovac, Luka i Dragan.

Organizator je i za sutra najavio okupljenje na istom mestu, kao i protestnu šetnju do zgrada dnevnih listova "Pres", "Blic", "Alo" i "24 sata".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I danas protest zbog hapšenja Karadžića

Izvor: RTS, 08.Avg.2008, 20:37

Oko 200 pristalica bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, optuženog za genocid, okupilo se na Trgu republike, kako bi izrazili neslaganje sa njegovim hapšenjem i izručenjem Haškom sudu. .Njima su se pridružili brat i bratanac haškog...

Nastavak na RTS...

Kidnapovan

Izvor: Kurir, 10.Avg.2008, 06:37

BEOGRAD - Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu primio je izveštaje BIA, MUP i VBA u kojima stoji da pomenute službe nemaju veze s hapšenjem Radovana Karadžića. Izveštaji su dostavljeni sudu na zahtev istražnog sudije zbog prijave da je neko tri dana pre zvaničnog hapšenja zatočio haškog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.