Oktobar u julu: Leto, gde si i kada se vraćaš

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktobar u julu: Leto, gde si i kada se vraćaš

Sredina je jula, a temperatura u Srbiji jedva prelazi dvadeset stepeni. Od sutra nas čeka toplije vreme, a za vikend pravo leto i preko 30 stepeni.
Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da od ponedeljka počinje porast temperature – očekuje nas maksimalna dnevna do 27 stepeni.

"Temperatura će da raste narednih sedam dana s tim da će od subote maksimalne vrednosti biti oko 30 i neki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stepen", rekao je Todorović.
Mnoge je neprijatno iznenadilo relativno prohladno vreme, jakne i nešto toplija obuća u sred jula. Meteorolog RHMZ-a objašnjava da su ovakve pojave "zakon prirode".
"Svake godine imate periode toplog vremena, nekad svežeg, to je karakteristika naše klime, umereno kontinentalne. Kad uzmete periode sa toplim i svežim, saberete, dobićete srednju temperaturu koja će svakako biti iznad proseka za jul", istakao je Todorović.
Ukazao je da će i u avgustu biti i toplih i svežih perioda, ali da će u proseku biti topliji nego inače. 
U većem delu zemlje u ponedeljak će biti pretežno sunčano, samo na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.
Vetar slab i umeren, severozapadni. Moguća je lokalna pojava grmljavina.
Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nedeljko objavio: SAD nam STVARNO stiže LETO

Izvor: Mondo, 14.Jul.2019

Sredina je jula, a temperatura u Srbiji jedva prelazi dvadeset stepeni. Od sutra nas čeka toplije vreme, a za vikend pravo leto i temperature više od 30 stepeni...Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da od ponedeljka počinje porast temperature – očekuje nas maksimalna dnevna do 27 stepeni..."Temperatura...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.