Okrugli sto Žene i mediji u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto "Žene i mediji" u Kikindi

U organizaciji Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine, u Kikindi je danas organizovan okrugli sto pod nazivom: "Žene i mediji". Pored odbornica kikindske Gradske skupštine, tematskom skupu prisustvovale su odbornice lokalnih parlamenta sa teritorije Severnobanatskog okruga.

Okrugli sto u Kikindi je treći po redu u okviru akcije Ženske parlamentarne mreže koja se sprovodi u sedam lokalnih samouprava u Vojvodini, sa namerom da se putem aktivne diskusije, razmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskustava, predloga i ideja, pruži institucionalna podrška za unapređenje položaja žena.

"Primarni cilj organizacije okruglih stolova je pružanje podrške lokalnim samoupravama, opštinama i gradovima u donošenju mera radi unapređenja položaja žena", kaže Gizela Crkvenjakov, pokrajinska poslanica.

"Zato smi mi i danas ovde, kao što koristimo svaku priliku – konferenciju, radionicu, seminar da razgovaramo i objasnimo ženama da je suština problema zapravo u ženskoj hrabrosti, u njihovoj spremnosti da učine taj važan korak. Mi smo tu da ih podržimo", ističe Stanka Mihajlov, pokrajinska poslanica.

Učesnice okruglog stola organizovanog u Kikindi uputile su apel predstavnicima svih nivoa vlasti, odbornicama i ženskim odborničkim mrežama da se u javnom informisanju i medijskim obraćanjima zalažu za promociju dostignuća žena u javnom i političkom životu, ekonomiji, nauci.

"Razgovaramo i o tome da smo mi mesecima, godinama, na žalost, suočeni sa jednim vrlo lošim javnim, medijskim prezentovanjem žena. Mi pre imamo otklon žena u javnom životu, a ne ženu koja ima dobru energiju i biva podstaknuta da se angažuje u javnom i političkom životu", smatra Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinde.

U borbi protiv rodnih stereotipa, naglašeno je i tokom razgovora u Kikindi, neophodno je medijski promovisati problem rodne ravnopravnosti i javno zagovarati donošenje i sprovođenje konkretnih programa za unapređenje položaja žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.