Oko 500 demonstranata ispred kancelarije turskog premijera

Izvor: Blic, 21.Dec.2012, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 500 demonstranata ispred kancelarije turskog premijera

Oko 500 demonstranata okupili su se danas ispred kancelarije predsednika vlade u Ankari u znak protesta zbog gušenja studentskih demonstracija ranije ove nedelje.

Okupljeni su skandirali slogane protiv premijera Redžepa Tajipa Erdogana, noseći transparente na kojima je pisalo "Oslobodite zatvorenike", što se odnosi na studente uhapšene u utorak, javila je agencija Frans pres.

Studenti su protestovali zbog posete premijera Tehničkom univerzitetu za Bliski istok, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a policija je upotrebila suzavac i vodene topove kako bi ih rasterala.

Oko 50 demonstranata je tada povređeno, a policija je nakon sukoba privela 12 studenata.

Erdogan je univerzitet posetio kako bi u direktnom prenosu prisustvovao lansiranju turskog satelita za izviđanje u orbitu sa poligona Điukvan u Kini.

Nasilje nad demonstrantima naišlo je na oštru brojnih opozicionih grupa, a "Amnesti internešenel" je pozvao turske zvaničnike da sprovedu nezavisnu i sveobuhvatnu istragu o ovom incidentu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.