Oko 100 Rusa napustilo Pojas Gaze

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 20:59

Oko 100 Rusa napustilo Pojas Gaze

Oko 100 ruskih državljana i članova njihovih porodica prešlo je kontrolni punkt Rafa u Pojasu Gaze, saopštilo je danas rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

U saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije se podseća da je više od 1.000 državljana Rusije već spaseno iz ove palestinske enklave, prenosi TASS.

Izraelski ratni avioni protekle noći su nastavili bombardovanje Pojasa Gaze, čak delova na jugu te enklave, iako je Izrael ranije pozivao palestinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civile da se sklone od ratnih dejstava upravo na jug Pojasa Gaze, javlja AP.

Izraelska vojska uputila je danas palestinskim civilima "hitan apel" da, zbog žestokih borbi koje se vode u i oko grada Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze, napuste veći deo tog područja, preneo je ranije Si-En-En.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.