Ojadili Kineze, završili u zatvoru

Izvor: Mondo, 20.Dec.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojadili Kineze, završili u zatvoru

Policija Novog Sada i Požarevca uhapsila je pet osoba osumnjičenih za teške krađe na štetu kineskih državljana, izvedene na širem području Srbije, vredne više miliona, saopšteno je danas iz MUP-a.

Uhapšeni su Branislav G. (28) iz Beograda i državljani Hrvatske Đulijano G. (34), Emina G. (34), Adrijana G. (27) i Gordana D. (33). Oni se sumnjiče da su te krađe izvršili tokom ove godine.

Sumnja se da su krivična dela vršili tako što su, po dolasku u Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uglavnom iznajmljivali smeštaj u pansionima ili hotelima na teritoriji Beograda i automobile u rent-a-kar agencijama, navodi se u saopštenju.

"Potom su u grupi obilazili određene gradove u Srbiji, gde su tokom dana čekali kineske državljane ispred njihovih lokala do zatvaranja i pratili ih kako bi utvrdili gde stanuju.

Uglavnom sledećeg dana, u popodnevnim satima su vršili krivično delo u njihovim stambenim objektima, lomljenjem cilindra brave na vratima i nakon premetačine odnosili novac i zlatni nakit", dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

(Beta/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni da su pljačkali Kineze

Izvor: B92, 20.Dec.2012

Beograd -- Policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su na teritoriji cele Srbije ove godine više puta izvršili teške krađe kineskih državljana...Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a lišili su slobode pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela...

Nastavak na B92...

LSV: Svakodnevna devastacija Novog Sada tokom 100 dana nove vlasti

Izvor: Novine novosadske, 21.Dec.2012, 19:41

Sutra se navršava 100 dana nove vlasti koja je u Novom Sadu formirana pod jakim pritiskom i to od ucenjenih, nateranih i osumnjičenih, a rezultat je više nego očekivan, saopšteno je danas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kako se navodi u saopštenju, nekompetentnost da vode grad, gradski čelnici...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.