Ohrid: Pušten iz pritvora Srbin optužen za ubistvo

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ohrid: Pušten iz pritvora Srbin optužen za ubistvo

Skoplje -- Osnovni sud u Ohridu ukinuo je pritvor Kraljevčaninu Bojanu Ugrenoviću (30), koji je optužen za ubistvo Ohriđanina Dimitra Matiloskog (27).

Ubistvo se dogodilo u na dočeku Nove godine 2016.

Pritvor je ukinut jer još nije završen sudski proces koji se ponavlja, i jer je danas isteklo godinu dana pritvora što je zakonom najduže predviđeno trajanje za krivično delo za koje je previđena kazna veća od pet godina zatvora.

Suđenje Ugrenoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ponavlja jer je Apelacioni sud u Bitolju ukinuo presudu Osnovnog suda u Ohridu kojom je decembra prošle godine osuđen na 16 godina zatvora, i vratio predmet na ponovno suđenje.

Prva dva pokušaja da počne sudski proces - u maju i julu ove godine, nisu uspela jer na prvo ročište nije došao optuženi, a na drugo njegov advokat.

Na ročistu 25. jula, kada su se stvorili uslovi da počne pretres, optuženi koji je na prvom suđenju priznao krivicu i izrazio kajanje, promenio je mišljenje i izjasnio se kao nevin. Ta promena nalaže da suđenje počne od početka s ponavljanjem izjava svih svedoka, zbog čega će suđenje početi u septembru.

Sud u Ohridu je naložio Bojanu Ugrenoviću da ne napušta Makedoniju, a oduzet mu je pasoš i određeno da se javlja nadležnom organu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.