Ogrešili se o Srbe, pa SE PERU: Posle DIPLOMATSKOG SKANDALA oglasio se Notr Dam (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogrešili se o Srbe, pa SE PERU: Posle DIPLOMATSKOG SKANDALA oglasio se Notr Dam (FOTO)

Uprava pariske katedrale Notr-Dam oglasila se o odluci o stavljanju zastave lažnog Kosova unutar crkve povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata

Kako je navedeno, odluka je doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres.

Neimenovani portparol crkve objasnio je da je odlučeno da se stave zastave svih onih koji su pozvani na komemoraciju na osnovu spiska dobijenog od Jelisejske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << palate.

- Notr-Dam ne zauzima ničiji stav niti i bavi se diplomatijom - rekao je portparol.

Na komemoraciju u nedelju u Parizu pozvano je nekoliko desetina šefova država i vlada. Pozvani su samozvani predsednik lažnog Kosova Hašim Tači, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vest o zastavi samoproklamovanog Kosova u Notr-Damu je tokom vikenda preneo na Tviteru samozvani kosovski ambasador u Francuskoj Kendrim Gaši.

On je na toj društvenoj mreži postavio fotografiju crkve sa zastavama država učesnica rata i napisao: "Zastava Kosova prvi put se vijori u Notr-Damu u okviru komemoracija 100 godina od završetka Prvog svetskog rata".

Ta vest je izazvala nezadovoljstvo vlasti u Beogradu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je isticanje zastave lažnog Kosova u pariskoj katedrali "veliki skandal", ali da Beograd to ne može da spreči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uprava Notr-Dama se oglasila o kosovskoj zastavi

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018

Uprava Bogorodične crkve u Parizu saopštila je da je odluka o stavljanju zastave samoproglašenog Kosova unutar hrama povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u Parizu koja je u katedralu Notr-Dam stigla iz Jelisejske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.