Ognjenoviću produžen privor za još dva meseca

Izvor: Press, 25.Sep.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjenoviću produžen privor za još dva meseca

Pritvor je iz istog razloga produžen i njegovim saradnicima Željku Jovoviću, Ljubici Prici i Milanu Vladoviću.
Po toj odluci, kojom je potvrđeno rešenje Specijalnog suda u Beogradu, pritvor može trajati najduže do 15. novembra, precizirala je Piljić.
Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno zaključio da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih u slučaju njihovog puštanja na slobodu, jer istraga još uvek nije završena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << imovinska korist za koju se terete nije nađena.
Prema stavu suda, postoji bojazan da novac, kontakti i nepokretnosti koje poseduju u inostranstvu iskoriste za bekstvo.
U dosadašnjem toku postupka ispitano je 80 svedoka, izvršeno je veštačenje od strane veštaka građevinske i mašinske struke, kao i veštačenje veštaka tehnološko - metalurške struke, dok veštačenje veštaka ekonomsko - finansijske struke još uvek nije završeno.
Piljić je napomenula da je Apelacioni sud zaključio da iz spisa predmeta proizlazi postojanje osnovane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im naredbom za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal stavljena na teret.
"Sve te okolnosti, kao i činjenica da protivpravna imovinska korist za koju su okrivljeni osnovano sumnjivi da su pribavili nije pronađena i oduzeta od njih po nalaženju Apelacionog suda predstavljaju osobite okolnosti koje ukazuju da bi iskorišćavanjem novčanih sredstava koja su ostala u zemlji i novčanih sredstava koja se nalaze na računima u stranim bankama mogli iskoristiti za bekstvo", navodi se u odluci suda.
Po stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud imao u vidu i činjenicu da bi oni kontakte koji imaju van Srbije kao i nepokretnosti čiji su vlasnici, a koje se nalaze van teritorije RS, mogli takođe iskoristiti za bekstvo.
Oni su uhapšeni sredinom maja, a tužilaštvo protiv njih i još šest osumnjičenih vodi istragu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra.
Početkom septembra protiv Ognjenovića pokrenuta je još jedna istraga kao i dvoje njegovih saradnika zbog sumnje da su naneli štetu tom preduzeću za više od 3,3 milijarde dinara.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.