Oglasio se Vagner: Samo da ne padnete ponovo u naše ruke

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 14:46

Oglasio se Vagner: Samo da ne padnete ponovo u naše ruke

Moskva -- Ruska privatna vojna kompanija Vagner oslobodila je više od 100 ukrajinskih zarobljenika.

Prema rečima osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina, ta grupa je tim potezom obeležila pravoslavni Uskrs, preneo je "Independent".

"Spremili smo ih sve, nahranili, napojili, pregledali ranjene", naveo je Prigožin na video snimku objavljenom na Telegramu.

Na snimku s vidi da je grupi ukrajinskih vojnika rečeno da će biti vraćeni ukrajinskim snagama u znak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obeležavanja Uskrsa.

"Nadam se da nećete ponovo dospeti u naše ruke", rekao je naoružani Vagnerov vojnik zarobljenicima pre nego što su ušli u kamion.

Više od 100 muškaraca, od kojih su neki šepali, a neki bili na nosilima, prikazano je kako prolazi u redu duž blatnjavog puta dok je čovek koji stoji na tenku držao belu zastavu.

Šef kabineta predsednika Volodimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je da je 130 ukrajinskih zarobljenika oslobođeno i vraćeno kućama na "veliku uskršnju razmenu".

Ne zna se koliko je zauzvrat Rusa oslobođeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vagner oslobodio 130 ukrajinskih vojnika: Samo da ne padnete ponovo u naše ruke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023

Ruska privatna vojna kompanija Vagner oslobodila je danas više od 100 ukrajinskih zarobljenika kako bi, prema rečima osnivača Jevgenija Prigožina, obeležila pravoslavni Uskrs, preneo je "Independent"..."Spremili smo ih sve, nahranili, napojili, pregledali ranjene", naveo je Prigožin na video snimku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.