Oglasio se Haradinaj: Pobeda Albanaca, idem kući!

Izvor: Mondo, 27.Apr.2017, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Haradinaj: Pobeda Albanaca, idem kući!

Nakon odluke suda u Kolmaru da odbije zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je izjavio da je "ovo pobeda Albanaca" i da je on danas slobodan čovek da se vrati kući.

Foto: Printscreen/YouTube Ramuš Haradinaj

Haradinaj se obratio svojim pristalicama ispred suda rekavši da je "ova bitka dobijena" i zahvalio im na podršci.

Inače, odluka suda o oslobađanju bivšeg kosovskog premijera je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sudnici dočekana aplauzom.

"Pošto sam sada slobodan, idem da dobijem pasoš u Strazburu. Nadam se da ću se danas vratiti na Kosovo. Izgubljena su četiri meseca, vreme je dragoceno", rekao je Haradinaj.

Sud u Kolmaru oslobodio Haradinaja!

Haradinaj, nekadašnji vođa terorističke OVK a danas na čelu Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija.

Ministarstvo pravde Srbije je potom uputilo Francuskoj zahtev za njegovo izručenje uz svu prateću dokumentaciju o istrazi koja je protiv njega u toku.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prve reči Haradinaja posle skandaloznog oslobađanja nisu mogle da budu provokativnije

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2017

Nakon odluke suda u Kolmaru da odbije zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je izjavio da je "ovo pobeda Albanaca" i da je on danas slobodan čovek da se vrati kući...Haradinaj se obratio svojim pristalicama ispred suda rekavši da je "ova bitka...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.