Oglasilo se ministarstvo: Likvidirani su

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 13:35

Oglasilo se ministarstvo: Likvidirani su

Tokom antiterorističke operacije u Belgorodskoj oblasti uništene su nacističke formacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Deo grupe nacista proteran je iz Belgorodske oblasti na teritoriju Ukrajine, likvidirano je više od 70 terorista, a uništena su četiri borbena vozila pešadije i pet vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Kijevski režim je, pošto je pretrpeo poraz u gradu Artjomovsku, nastavio da sprovodi terorističke akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv civilnog stanovništva. Juče, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog punkta Kozinka, kao i niza drugih civilnih objekata u Grajvoronski okrug Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije izvršila je invaziju na teritoriju Rusije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom antiterorističke operacije, avijacija, artiljerija i jedinice, koje su pokrivale državnu granicu Zapadnog vojnog okruga, blokirale i porazile naciste. Jedan deo grupe je proteran na teritoriju Ukrajine, gde su nastavili da pucaju na njih dok ih potpuno nisu eliminisali, naveli su u ministarstvu.

Podsetimo, Moskva je saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa juče ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti i da su vojska i snage bezbednosti preduzimali sve mere da je eliminišu.

U toj oblasti je uveden režim antiterorističke operacije, kojim se utvrđuju posebne mere i privremena ograničenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.