Oglasila se Astrazeneka: Odgovorili smo

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 07:30

Oglasila se Astrazeneka: Odgovorili smo

London -- Astrazeneka je prošle nedelje imala veoma uspešan sastanak sa Evropskom komisijom, saopštila je ta kompanija.

Prethodno je italijanski list "Korijere dela Sera" preneo da ta kompanija nije odgovorila na pismo EU o žalbi zbog vakcina protiv kovid-19 u roku od 20 dana.

„Možemo potvrditi da smo Komisiji odgovorili u potrebnom vremenskom okviru mehanizma za rešavanje sporova i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naš tim imao veoma uspešan sastanak sa Komisijom prošle nedelje", rekao je direktor globalnih odnosa s medijima Astrazeneke Matju Kent, javlja Rojters.

Do nesuglasica između država članica Evropske unije i farmaceutske kompanije došlo je nakon što je Astrazeneka isporučila manje vakcina nego što je naznačeno u prvobitnom sporazumu sa EU.

Italijanski list je objavio da Astrazeneka još uvek nije reagovala na pismo koje je Komisija poslala 19. u kojem se žalila na isporuke vakcina protiv kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.