Odzvonilo kovertama za lekare?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odzvonilo kovertama za lekare?

Komisija za borbu protiv korupcije i petočlani antikorupcijski tim kreće u suzbijanje svih vidova zloupotrebe u srpskom zdravstvu. Prema planu Ministarstva zdravlja "Nulta tolerancija prema korupciji u zdravstvu" biće pojačana kontrola javnih nabavki prilikom kupovine medicinske opreme, listi čekanja u bolnicama, a poseban akcenat će biti stavljen na iskorenjivanje mita i zapošljavanje onih koji nemaju adekvatno obrazovanje. Na čelu Komisije će biti Vesna Dimitrijević iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << unutrašnjih poslova.

- Nijedan dinar budžetskih para neće smeti da se potroši, a da se ne zna za šta je potrošen. Odmah će se ući u proveru lista čekanja na operacije. Odlaganje hirurških intervencija ponekad može biti indirektan način da se pacijent primora da da novac, te je posebna pažnja posvećena tome - rekla je Dimitrijevićeva za beogradske medije.

Proveravaće se i povezanost državne i privatne prakse da bi se ustanovilo da li postoji slanje pacijenata u privatnu kliniku ili laboratoriju.

- Provere će biti pojačane i kada je reč o privatnim ordinacijama gde se bez ispunjenih neophodnih uslova za rad obavljaju hirurške intervencije u totalnoj anesteziji ili gde medicinski aparati nemaju potrebne sertifikate - dodala je Dimitrijevićeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.