Oduzmite Anđelini zvanje ambasadora UN

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2010, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oduzmite Anđelini zvanje ambasadora UN"

Udruženje "Žene - žrtve rata" zahteva da se oskarovki Anđelini Džoli oduzme zvanje ambasadora dobre volje Agencije UN-a za izbeglice (UNHCR).

Predstavnice udruženja poslale su otvoreno pismo na adresu UNHCR-a, u kojem ponovo osuđuju scenario filma Anđeline Džoli (35).

U oktobru je nezvanično objavljeno da je glavna junakinja filma silovana Bosanka koja se zaljubljuje u svog mučitelja Srbina.

Anđelini je zatim zabranjeno da scene snima u Sarajevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali nakon što je dostavila scenario na uvid Ministarstvu kulture BiH, odobreno joj je da snima. Oskarovka ipak nije došla sa ekipom u Sarajevo, već su tamo snimljene samo scene pejzaža.

"Njen neobavešteni stav o žrtvama dovoljno govori o scenariju, i daje nam pravo da nastavimo da ga dovodimo u pitanje", navodi se u pismu.

"Više puta smo insistirale da se sretnemo sa Džolijevom, kako bi celu stvar razjasnile pred javnošću. Naš glas mora da se čuje, i trebalo bi da dobijemo više poštovanja".

"Anđelina je napravila veliku grešku. Smatramo da nije postupila kao ambasador UNHCR, i da više nije dostojna tog zvanja", zaključuje se u pismu.

Glumica je ambasador dobre volje UNHCR od 2001. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.