Održano predavanje o o hidrološkom nasledju Srbije

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano predavanje o o hidrološkom nasledju Srbije

Zavod za zaštitu prirode Srbije organizovao je danas stručno predavanje o hidrološkom nasledju Srbije i osnovnim problemima njegove zaštite.

"Glavna tema današnjeg predavanja jeste ideja da se pitanje hidrološkog nasledja tj. hidrosfere i hidroloških objekata, kao sastavnih delova prirodne sredine, stave u centar pažnje geodiverziteta i geo nasledja", rekao je magistar Sava Simić.

Savić je istakao da je glavni problem u zaštiti hidroloških pojava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nepoznavanje, nevrednovanje i činjenica da se ''resurs" doživljava prvenstveno kao ekonomska korist.

Nakon predavanja, emitovan je film "Topčiderski park" koji je snimila opština Savski venac 2005. godine.

Iako je film snimljen pre pet godina, ova tema je i danas aktuelna jer promoviše šume kao prirodni resurs, rekla je predstavnica Zavoda za zastitu prirode Srbije zadužena za odnose sa javnošću, Maja Radosavljević.

"Topčider spaja prirodu i čovek na jedna slikovit način koji se provlači kroz istoriju", rekla je Radosavljvić i dodala da je to kulturno-istorijska celina sa zaštićenim spomenicima prirode, kulturom i objektima prirode koji čuvaju šumu kao značajan resurs u urbanoj sredini.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.