Održano predavanje „Tesla i medicina” u PTT muzeju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano predavanje „Tesla i medicina” u PTT muzeju

Povodom 75 godina od smrti Nikole Tesle, a u okviru tribine "Kultura putem pošte", u PTT muzeju je održano predavanje "Tesla i medicina".

"Malo se zna da je Nikola Tesla preteča brojnih otkrića kad je medicina u pitanju. On je preteča otkrića i elektrona i mikroskopa", rekla je profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu Danijela Vučević koja je bila predavač na tribini.

Viši kustos PTT muzeja Željko Sarić istakao je da se pored obeležavanja godišnjice Tesline >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smrti održava i predavanje sa ciljem da se ljudima otkrije ono što se malo zna o Tesli i o njegovim dostignućima u medicini.

Vučević je dodala i da joj je velika čast da predstavi rezultate istraživanja o Teslinim doprinosima u medicini. "Ispostavilo se da je ovo naše istraživanje sveobuhvatno, jedinstveno u našoj zemlji jer se pokazalo da se paradoksalno više ovim istraživanjima do kojih je Tesla došao bavili fizičari i elektroinženjeri nego lekari u našoj zemlji", objasnila je ona.

Sarić je takođe dodao da tribina "Kultura putem pošte" ulazi u treću godinu postojanja i da je do sad bilo 24 tribine. On je takođe rekao da su dalji planovi PTT muzeja da se širi dijapazon tema.

U muzičkom delu programa učestvovao je mali hor osnovne škole "Laza Kostić", sa Novog Beograda, dok je demonstraciju rada Teslinog jajeta i Teslinog transformatora prikazao Radomir Putnik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U PTT muzeju održano predavanje "Tesla i medicina"

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2018

Povodom obeležavanja 75 godina od smrti Nikole Tesle u beogradskom PTT muzeju je održano predavanje "Tesla i medicina"...Tom prilikom profesori i istraživači su okupljenima demonstrirali rad najznačajnijih pronalazaka, među kojima su Teslino jaje i transformator koji prikazuje struje viskokih frekvencija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.