Održana misa povodom Dana državnosti (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana misa povodom Dana državnosti (FOTO)

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je večeras misu povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije i tom prilikom poručio da su ujedinjenje, povezanost i poverenje snaga budućnosti.

Misi u crkvi Krista kralja u Beogradu prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve i verskih zajednica, držve i vojske Srbije, diplomatskog kora, među kojima i ambasador SAD Kajl Skat i novi nuncije Katoličke crkve Lučano Surijani, kao i brojni građani.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mise, u Beogradskoj nadbiskupiji održan je prijem gde su Surijani i vladika toplički Arsenije blagosiljali hranu, a beogradski nadbiskup ocenio da je važno da Istok i Zapad više budu zajedno.

Ocenjujući da se zajedništvom među vernicima stvara nova snaga povezivanja koje nije moguće ničim drugim nadomestiti, Hočevar je poručio da ništa nije u životu društva tako nužno kao međusobno poverenje svih stanovnika nekog naroda, zemlje, državne zajednice.

"Snaga ljubavi sama po sebi rađa životne zakone, načela koja su mnogo jača od svih pozitivnih zakona izglasanih u parlamentima sveta. Taj zakon ljubavi osmišljava prvenstveno brak i porodicu bez koje nema naroda ni džavne zajednice", rekao je Hočevar.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da upravo autentične porodice svojim iskustvima trasiraju put odlučnosti svake državne zajednice.

Navodeći da su tajne porodice jedini lek za budućnost, on je istakao i da je Karitas pokazao ljubav prema porodici u vreme poplava i tokom migracije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana misa povodom Dana državnosti

Izvor: B92, 16.Feb.2016

Beogard -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je misu povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije...On je tom prilikom poručio da su ujedinjenje, povezanost i poverenje snaga budućnosti...Misi u crkvi Krista kralja u Beogradu prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.