Održana humanitarna aukcija Svim silama za Necu

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana humanitarna aukcija "Svim silama za Necu"

Beograd -- Humanitarna aukcija "Svim silama za Necu" održana je u cilju prikupljanja sredstava za nastavak lečenja sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića.

Među prodatim predmetima na aukciji su slika "Beograđanka" Mome Kapora, dresovi nekih od naših najuspešnijih sportista, kaciga Milice Mandić, haljina Igora Todorovića..., a večeras je prikupljeno više od milion dinara.

Prodati su dresovi košarkaške, odbojkaške i fudbalske reprezentacije sa potpisima igrača, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majica teniskog asa Novaka Đokovića sa njegovim potpisom, vaterpolo kapice, dresovi Crvene zvezde i Partizana sa potpisima svih fudbalera, kao i dresovi Dragana Džajića, Bate Mirkovića, Nemanje Matića, Vladimira Stojkovića...

Na aukciji se našla i patika Vlada Divca, dresovi Peđe Stojakovića i Žarka Paspalja, kao i majica sa potpisom selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković i dres košarkašice Ane Dabović, koji je kupio bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Pažnju su privukli i kaciga Milice Mandić, dres Bastijana Švajnštajgera, kao i dres fudbalske reprezentacije Španije sa potpisima svih reprezentativaca.

Aukciju je otvorio gradski menadžer Goran Vesić koji je otkupio Kaporovu "Beograđanku", koju je naš proslavljeni slikar naslikao 1990. godine.

Vesić je zahvalio svima koji su učestvovali u aukciji i na taj način pomogli Nemanji Damčeviću, koji se leči u Parizu.

On je dodao da Nemanjino lečenje ide na bolje, a ostalo je da se prikupi još oko 160.000 evra da bi ono bilo uspešno.

"Večeras smo napravili mali korak ka tome i nastavićemo sa sličnim akcijama. Verujem da će nam se Nemanja vratiti iz Pariza i da ćemo ga ovde doceckati zdravog i nasmejanog", rekao je Vesić.

Pored sportskih rekvizita, na aukciji su se našle i monografija grupe Van Gog "Tragovi prošlosti" i majica sa potpisom Zvonimira Đukića Đuleta, kao i haljina kreatora Igora Todorovića.

Aukciju su ogranizovali rođaci i prijatelji porodice Damčević koji se nadaju da će Nemanja iz ove utakmice izaći kao pobednik.

Naime, Nemanji je u maju otkriven maligni tumor na mozgu, a početkom juna operisan je na Klinici za neurohirurgiju KCS i već tri meseca se nalazi na klinici u Parizu.

Cilj aukcije je da se sakupi ostatak novca koji nedostaje kako bi Nemanja nastavio lečenje u Parizu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.