Održan tradicionalni šahovski turnir na IUNP-u

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jan.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan tradicionalni šahovski turnir na IUNP-u

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan već tradicionalni Turnir u šahu, u okviru Manifestacije Zimske sportske igre. Prijavljeno više od 30 učesnika. Pobjednik, šahista iz Goražda, porijeklom iz Sjenice inače šahovski fide majstor. –Igralo se Fer plej bio. Nema nikakvih primjedbi i samo mogu da čestitam najboljima. Defilovao je Efim Muratović, naš velemajstor iz BiH. Drugi je Huso Dedeić iz Rožaja, treći Sulejman Suljević, velemajstor. Alija Ikić četvrti, Šemović >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Sefedin peti, a šesti Pramenković Ismet. Muratović Ahmed je sedmi, a Mehmedović Husein osmi, kaže prof. Šaćir Ćorović, sudija Turnira u šahu. Pobjednik, šahista iz Goražda, porijeklom iz Sjenice, inače šahovski fide majstor. –Zadovoljan sam i prezadovoljan. Igrao sam dobro, relativno lako. Već u 7. kolu obezbijedio sam prvo mjesto, ističe Efim Muratović.  Inače, više od 30 takmičara prijavili se za turnir u šahu. Za osam prvih mjesta organizatori su obezbijedili nagrade –U pitanju su novčane nagrade- 10, 8, 6, 5, 4, tri i po dvije hiljade dinara za zadnja tri takmičara i po dvije hiljade za najstarijeg i najmlađeg takmičara, kaže Enver Međedović predsjednik OO Zimskih sportskih igara IUNP Inače, učesnici itekako zadovoljni uslovima za igru, domaćinima, organizacijom. Svi vole šah i pozivaju i druge da im se pridruže kad god je prilika. Raduju se ponovnom turniru iduće godine u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Da se okupe, druže, zaigraju, i pobjeđuju.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dodjelom nagrada završene “Zimske sportske igre” u organizaciji IUNP-a

Izvor: SandzakPress.net, 18.Jan.2020, 16:18

Svečanom dodjelom nagrada u okrugloj univerziteta, okončane su zimske sportske igre u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Uručene su medalje i nagrade najboljima za prva tri mjesta u stonom tenisu kao i za najbolje u šahu. Organizatori zadovoljni poručili da će se sa sportskim...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.