Održan protest podrške Srbima i SPC u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2020, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest podrške Srbima i SPC u Crnoj Gori

U organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta večeras je ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu održan novi protest u znak podrške i solidarnosti sa Srbima i Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Organizatori su na skupu, koji je blagoslovio patrijarh Irinej, naveli da je država Srbija neadekvatno reagovala nakon usvajanja spornog zakona u crnogorskom parlamentu i ukazali na neaktivnost državnih organa.

Poručili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su da će zbog toga od 28. januara do 3. februara organizovati potpisivanje peticije za narodnu inicijativu koja bi bila predata Skupštini a radi usvajanja rezolucije o ugroženosti prava Srba u Crnoj Gori.

Učesnicima skupa obratili su se sveštenik Stojadin Pavlović, novinar Boris Malagurski, profesor Zoran Čvorović sa kragujevačkog Univerziteta i predsednik crnogorske opozicione "Prave Crne Gore" Marko Milačić, a nakon njihovog obraćanja protestanti su prošetali centralnim gradskim ulicama.

Na početku šetnje nalazila se velika crnogorska trobojka sa natpisom "Berane", a trasa je išla do Predsedništva i do Beogradske patrijaršije i Saborne crkve gde je održan moleban.

Protestanti su uzvikivali "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija" i "Milo, lopove, ne damo ti svetinje".

Na protestu su viđeni univerzitetski profesori Čedomir Antić i Dejan Mirović, a okupljanje je proteklo mirno i nije zabeleženo veće prisustvo pripadnika policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.