Održan koncert Orkstra i hora Nade - U ritmu sveta

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan koncert Orkstra i hora Nade - "U ritmu sveta"

Sinoć je u dvorani Doma vazduhoplovstva u Zemunu održan koncert Hora i orkestra Nade - "U ritmu sveta" koji je pod okriljem organzacije Music Art Project kroz zajedničko muziciranje i raznovrsne ritmove i melodije spojio učenike OŠ "Branko Pešić" i muzičkih škola "Dr. Vojislav Vučković" i "Stanković".

Koncert "U ritmu sveta" predstavlja uspešan završetak socijalno inkluzivnog-obrazovnog projekta koji Music Art Project od septembra 2018. realizuje uz podršku Visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) u OŠ "Branko Pešić", koju u velikoj meri pohadjaju deca iz različitih osetljivih grupa i koja su došla sa raznih strana, uključujući izbeglice, interno raseljenu, Romsku i drugu decu.

Na nesvakidašnjem času "muzičke geografije" kojem su prisustvovali i g. Hans Šoder šef Predstavništva UNHCR u Srbiji, kao i predtavnici UNICEF-a i brojnih drugih prodržavaoca programa, mladi muzičari iz tri beogradske škole poveli su sve prisutne na veselo i razigrano putovanje oko sveta uz klasične, popularne i filmske numere koje oslikavaju kulturnu raznolikost koja predstavlja pravo bogatstvo naše planete poslavši poruku mira, ljubavi i solidarnosti.

- Naša deca iz "Pešića" su pravi heroji programa. Njihov veseli duh i nesicrpna ljubav prema muzici i svemu lepom izmenio je za ova nepuna četiri meseca kako školsku svakodnevicu, tako i sve nas koje su "uvukli" u svoj svet muzičke magije i mašte. Sa druge strane, mladi muzičari iz škola "Vučković" i "Stanković", uključeni su u naš program kroz rad svojih profesora, koji su prepoznali da u njihovim djacima sa obe strane reke tinja isti žar i potreba da kroz lepotu muzike izraze ono najbolje u sebi i pronadju ono najbolje u drugome - izjavila je u uvodonom obraćanju programska koordinatorka Music Art Project-a Dijana Opačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.