Održan deseti protest Jedan od pet miliona u Topoli

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan deseti protest Jedan od pet miliona u Topoli

Na desetom protestu "Jedan od pet miliona" u Topoli poručeno je da će se 13. aprila u Beogradu okupiti građani iz cele Srbije da isprate "nakaradni sistem".

"Sedam godina nas jašete, a jahati ne umete, ništa ne umete, osim da kradete. Dosta je bilo", rekao je sociolog Jovo Bakić.

Bakić je rekao da vlast zna samo da laže i prokomentarisao današnji događaj ispred Skupštine Beograda, navodeći pritom da nema ni najmanje simpatije prema ideologiji Boška Obradovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Na njihovim televizijama, šta su radili: fašistički, jurišni odredi Boška Obradovića i Dragana Đilasa. Pa da li ste vi ljudi normalni? Pa svako ko je video i na tim istim televizijama snimke zna da je to budalaština, da to nikakve veze sa životom nema", rekao je Bakić.

On je rekao da je opljačkano i ovo malo bede što je u Srbiji ostalo, a javni izvršitelji su u stvari privatni izvršitelji koji rade po nalogu "nesrećne, kretenske i lopovske vlasti" i bogate se na račun svih nas.

Vlast ne samo da nema srca kad isteruje staricu od 90 godina na ulicu, nego nema ni pameti i "daje municiju svima koji ne mogu više da trpe zulum koji čini", rekao je Bakić.

Kazao je da "gnev pravedni narodni raste", a da vlast toga nije svesna jer je osiona, ohola i besna i ne vredi joj govoriti.

Bakić je rekao da će se vlast suočiti sa narodom i gnevom i poručio "Bog neka vam je upomoć".

Zaključio je da je vreme za istinu, pravdu, slobodu, bratstvo i jednakost među svim građanima Srbije.

Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Jovan Tamburić je rekao da su protesti "treći srpski ustanak" sa pištaljkama i olovkama.

"Dosta je više izgovora da su oni pre vas sve opljačkali jer su najveći lopovi sada sa vama i pljačkate i uništavate ono što je ostalo od Srbije", rekao je Tamburić.

On je rekao da podržava stvaranje fronta za oslobađanje Srbije i promenu sistema vlasti, a posle toga svaka stranka i pokret će moći da na slobodnim izborima ponudi svoj program.

"Lažni care i mesijo Srbije, skupi prnje i dolazi", poručio je Tamburić Aleksandru Vučiću.

On je pozvao građane na okupljanje u Beogradu 13. aprila da mirnim protestom isprate "nakaradni" sistem i "sramotu svih nas".

Poljoprivrednik iz sela Gorovič, 38-godišnji Saša Jovanović koji ima troje dece rekao je da stanje u poljoprivredi ne valja.

Nafta je skupa, ništa nije zagarantovano, nema prodaje, kazao je on, ni za prase, jabuku ili krušku, jer cenu određuju "oni" i to mora da se promeni. Kaže da se snalazi kako zna i ume i da neće da traži pomoć od "njih", jer bi ga to "skupo koštalo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.