Održan 36. protest Protiv diktature u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 36. protest "Protiv diktature" u Beogradu

Protest "Protiv diktature" održan je u petak ispred Doma Narodne skupštine, gde su učesnici poručili da je Skupština zakonodavno telo i da treba da kontroliše izvršnu vlast, a ne da radi po naredbama Vlade Srbije.

Nekoliko desetina učesnika 36. protesta popeli su se na kraju protesta na stepenište Doma Narodne skupštine i razvili transparente "Dole diktatura" i "Nećemo odustati".

Jedan od učesnika protesta preko megafona je poručio da je za ponedeljak u 9.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najavljena zaplena stvari Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" i pozvao demonstrante da pre toga odu do bolnice i pruže podršku toj zdravstvenoj instituciji.

Protest je završen oko 20 sati, a prethodno su demonstranti prošetali do Ustavnog suda i tamo izrazili svoje nezadovoljstvo radom te najznačajnije sudske institucije, ali i do Radio-televizije Srbije.

Predstavnica protesta "Protiv diktature", koja se predstavila kao Tamara, rekla je da demonstranti nisu uspeli da dobiju "uživo" na RTS-u, već da su samo dobili minut u drugoj polovini Dnevnika.

"Želimo da ih pitamo šta je bitnije od onoga što se dešava 45 dana, naročito prvih deset dana kada je bilo desetine hiljada građan na protestu", rekla je Tamara.

Ona je rekla da protesti "Protiv diktature" traju od 3. aprila zahvaljujući "čuvarima vatre".

Predstavnica protesta "Protiv diktature", koja se predstavila kao Jelena, rekla je da se postojeća represija može pobediti samo zajedničkim snagama.

"Bitno je da smo zajedno", poručila je ona i dodala da je cilj da se aktuelna vlast "skloni" i da se uspostavi "novi ideja političkog lidera".

Okupljeni su poručili da će "biti tu" na dan inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Na protestu je došlo do manjih komešanja među učesnicima, ali su tenzije splasle i organizatori su pozvali na jedinstvo ka zajedničkom cilju, koji je prema njihovim rečima promena sistema u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Protiv diktature" ponovo u BG, šetnja do Ustavnog suda

Izvor: B92, 19.Maj.2017

"Protesti protiv diktature", koji se održavaju jednom nedeljno, održani su i večeras u Beogradu, a ponovljeni su isti zahtevi, uz prepoznatljiv kolorit...Manja grupa učesnika protesta okupila se ispred Skupštine Srbije i nakon sat vremena prošetala do Ustavnog suda, a zatim i do zgrade RTS-a, u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.