Odron na auto-putu, izmenjen režim saobraćaja

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odron na auto-putu, izmenjen režim saobraćaja

Zbog odrona na auto-putu kod Aleksinca, saobraćaj između Niša i Aleksinca, u smeru ka Beogradu preusmerava se u brzu traku smera Beograd - Niš, dvosmerno u dužini od 3,5 kilometara. Raščišćavanje puta još nije počelo. Klizište preseklo i poljski put u ataru sela Aleksinački Bujmir.

Odron kod Aleksinačkog Bujmira, koji je tokom noći izazvao prekid saobraćaja na auto-putu Beograd Niš u smeru ka Beogradu, posledica je klizišta koje je preseklo i poljski put u ataru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog sela. Za žitelje Bujmira, među kojima gotovo svi imaju njive upravo na tom potezu, veliki problem.

"Put je služio da odemo do njiva, a sada smo odsečeni", kaže Života Milenković iz sela Aleksinački Bujmir, dodajući da se na tom potezu nalazi 150 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Klizištima je ugroženo čitavo to područje, pa su u toku geološka ispitivanja na oko 150 hektara, a rađene su i konkretne intervencije.

Na jednoj traci auto-puta saobraćaj je u prekidu, a raščišćavanje odrona nije još počelo.

"Što se tiče raščišćavanja puta, dok se situacija ne stabilizuje, dok se ne umiri odron ne može da se krene sa uklanjanjem zemlje sa puta", rekao je Čedomir Rakić, zamenik predsednika Opštine Aleksinac. 

Saobraćaj na auto-putu Beograd - Niš odvija se u dva smera na traci ka Nišu u dužini 3,5 kilometara, a nadležni apeluju na vozače da uspore i obrate pažnju na signalizaciju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.