Određen pritvor vozaču hamera zbog neodazivanja sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 13:10

Određen pritvor vozaču "hamera" zbog neodazivanja sudu

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor Aleksandru Šotri (40) optuženom da je 15. decembra 2018. vozio automobil "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda, jer se nije odazvao na niz poziva za suđenje. 

Rešenje o određivanju pritvora potvrdio je Viši sud u Beogradu, rekla je za Tanjug portpatol Prvog osnovnog suda Bojana Stanković.

Potraga za njim raspisana je ranije. Suđenje bezuspešno je zakazivano od maja prošle godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Određivanje pritvora osobi koja se krije od suda, daje ovlašćenje policiji za njegovo momentalno hapšenje i privođenje sudu.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog tužilaštva Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Šotra se tereti da je u decembru 2018. automobilom "hamer" izazvao niz incidenata u Beogradu, tako što je najpre je u Terazijskom tunelu oštetio nekoliko automobila, a zatim nastavio, kako se sumnja, Svetogorskom ulicom i na raskrsnici s Palmotićevom srušio semafor, oštetio kiosk i lakše povredio radnicu, a potom peške napustio lice mesta.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Šotri je prošle godine, na predlog tužilaštva, sud oduzeo pasoš i vozačku dozvolu.

Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIO SE NAKON DIVLJANJA "HAMEROM" PO BEOGRADU: Određen pritvor Šotri (40), preti mu drakonska kazna

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

On se tereti da je u decembru 2018. automobilom izazvao niz incidenata u prestonici..Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor Aleksandru Šotri (40) optuženom da je 15. decembra 2018. vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda, jer se nije odazvao na niz poziva za suđenje...Rešenje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.