Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 25.Feb.2021, 20:37

Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru

Vlada Srbije dala je saglasnost za otvaranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio da će se otvaranjem konzulata unaprijediti saradnja Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i Bošnjaka koji žive u drugim državama. Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je također tokom prošlogodišnjeg sastanka s ambasadorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem kazala da bi konzulat značio unaprijeđenje političkih i ekonomskih odnosa. Izvor: Klix The post Odobreno otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Sarajevo pozdravalja odluku Vlade Srbije o konzulatu BiH u Novom Pazaru

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2021, 12:27

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Bisera Turković pozdravila je odluku Vlade Srbije o davanju saglasnosti za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.