Odobreno izručenje Luke Bojovića!

Izvor: Press, 26.Jul.2013, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno izručenje Luke Bojovića!

Ministarstvo je danas primilo dopis iz Španije kojim je usvojen zahtev Srbije za njegovu ekstradiciju i u toku je prevod odluke španskih vlasti koja je napisana na oko 60 strana.

Nakon prevoda znaće se da li je njegovo izručenje bezuslovno ili je kao i u slučcaju Vladimira Milisavljevića, koji je uhapšen zajedno sa njim odloženo do okončanja krivicncog postupka, koji se protiv njih vodi u Španiji.
Odluka je doneta da bi se Bojoviću, koji je februara 2012. godine uhapšen u Valensiji, u Srbiji sudilo za tri ubistva i da bi bio upućen na izdržavanje kazne od 1,3 godine zbog nelegalnog posedovanja oružja i osam meseci zatvora zbog falsifikovanja službenih isprava.
Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Budalu, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića španska policija uhapsila je u Valensiji februara 2012. Srbija jedino nije tražila izručenje Mijanovića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.