Odobreni udžbenici na internet stranicama Ministarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreni udžbenici na internet stranicama Ministarstva

BEOGRAD - Povodom različitih informacija u vezi sa korišćenjem udžbenika u nastavi tokom školske 2008/2009. godine, Ministarstvo prosvete danas je podsetilo da se na njegovim internet stranicama nalaze katalozi odobrenih udžbenika za učenike od prvog do šestog razreda osnovne škole.

U saopštenju Ministarstva podseća se da se u svim razredima osnovne škole u školskoj 2008/2009. godini mogu koristiti samo udžbenici koji imaju odobrenje Ministarstva za upotrebu u nastavi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva je rečeno da je ta institucija spremna da 90 nevažećih udžbenika privatnih izdavača, štampanih u tiražu od 100 hiljada primeraka, zameni u svojim knjižarama za odgovarajuće udžbenike ili neke druge.

Zamena udžbenika biće obavljena prema načelnom dogovoru između direktora Zavoda za udžbenike Radoša Ljušića i ministra prosvete Žarka Obradovića, a u toku je postizanje konačnog dogovora oko plaćanja koje treba da padne na teret Ministarstva prosvete.

Prema rečima šefa službe za odnose s javnošću Zavoda Jelene Ivanović, dogovor između Zavoda i Ministarstva bi trebao da bude ozvaničen odgovarajućim Ugovorom, nakon čega će udžbenici moći da budu zamenjeni u knjižarama Zavoda.

Ministar prosvete je, podseća se, više puta stav o važećim udžbenicima saopštio javno, između ostalog i na sastanku sa članovima "Udruženja izdavača udžbenika i učila Srbije" održanom 12. septembra.

Ministarstvo prosvete obaveštava javnost da su pojedini članovi tog Udruženja, međutim, na svoju odgovornost i pre dobijanja rešenja štampali, distribuirali i prodavali po školama deo udžbenika za školsku 2008/2009. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.